maandag 14 april 2014

NAAR KRABI BOATLAGOON 14 en 15 april

In Ko Lanta zijn ze nog lang niet uitgefeest maar in Krabi Boatlagoon beginnen ze morgen alweer te werken, dus tijd voor ons om hier te vertrekken.

Van Lanta naar Krabi Boatlagoon is het ongeveer 45 nm, maar met de huidige windcondities is het onmogelijk om dat stukje in 1 dag te zeilen, zelfs niet wanneer we bij het eerste ochtendgloren vertrekken. Trouwens, we moeten ook rekening houden met het getij. Krabi Boatlagoon ligt namelijk langs een rivier en het is raadzaam om er pas binnen te lopen met hoogwater.  Enfin, na een hele dag dobberen laten we  15 mijl voor Krabi het anker vallen.

Aan de laatste 10 nautical mijlen voor de afslag naar KBL dachten we te beginnen rond een uur of tien ’s morgens, maar wanneer we om 8.30u de getijden er nog eens op nakijken, beseffen we dat we maar beter sito presto vertrekken willen we het tij niet missen. Op de rivier is het een beetje vreemd om zo vlak langs de zandbanken te varen maar de waypoints naar Boatlagoon zijn goed te volgen en kloppen als een bus. Alleen wanneer de wayponts op zijn zitten we met een probleem: we kunnen de ingang van de jachthaven nergens vinden.  Als we KBL oproepen en ons dilemma uitleggen, verzekeren ze ons dat we juist zitten en nu gewoon moeten afdraaien in dat smalle zijriviertje, recht de mangroven in. Ja watte, daar zouden we met onze dinghy nog niet zo direct invaren, maar iets verder ligt inderdaad de jachthaven!







Geen opmerkingen: